Evalueren kun je leren

Evalueren kun je leren. Als je net bent afgestudeerd of nog studeert, ken je het wel; het eindeloos evalueren van onder andere je lessen. Het afnemen van enquêtes is altijd een grote klus door het vele papierwerk. In dit artikel behandel ik een makkelijke en snelle manier om te evalueren. Het mooiste? Nul vervelende velletjes papier! Dat is mooi, want het evalueren van je onderwijspraktijk is één van de belangrijkste aspecten van lesgeven en hoort bij een professionele houding. Reflectie en ontwikkeling is niet voor niets één van de zeven competenties die je als leraar in het voortgezet onderwijs hoort te beheersen. Tijdgebrek is dus nu geen probleem meer. Aan de slag!

Aan de slag!

Veel mensen kennen Socrative inmiddels wel. Binnenkort schrijven wij over Socrative en soortgelijke programma’s, om hun verschillende toepassingen toe te lichten. Socrative is in ieder geval een ontzettend handig programma voor evaluatiedoeleinden. Het staat bij veel mensen bekend als een quizprogramma. Het wordt gebruikt voor quizzen, controleren of de leerlingen een uitleg begrepen hebben, als oefenopdracht, om te inventariseren hoe leerlingen ergens over denken, om voorkennis of verwachtingen te archiveren en als digitale toets. Nu komt daar evalueren bij. Waarom we Formative hier niet voor gebruiken? Socrative is hier geschikter vanwege de manier waarop het data naar Excel exporteert.

Hoe ga je te werk?

Dat lees je hier!socrative nieuwkrijt evalueren

Dennis de Vink

Gedreven docent Engels en mentor. Dennis schrijft met veel passie een eigen methode voor zijn vak en is erg enthousiast over formatief evalueren en handelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu