“Keep your friends close but your enemies closer”

Zo luidt de bekende uitspraak van Michael Corleone uit The Godfather Part II. Binnen de context van dit artikel, is de methode van je vak waarschijnlijk je vriend en zijn sociale mediaplatformen zoals Snapchat je vijand. Dit kan gaan veranderen! De komende twee weken, besteden wij namelijk elke donderdag aandacht aan het gebruik van Social Media in de les. Dit is leuk en belangrijk om onder andere deze drie redenen:

  1. Leerlingen gebruiken sociale media veelvuldig en dus kun je hen dingen leren via media die zij aantrekkelijk vinden. We hebben allemaal onze voorkeur voor informatievoorziening toch?
  2. Door zelf te werken met sociale media zul je de leerlingen beter begrijpen. Je zult ook leren hoe je hen kunt helpen de verleiding van sociale media op ongepaste momenten te weerstaan.
  3. Door veel met de sociale media (de apps) te werken zul je ze beter herkennen. Dit betekent dat je het sneller doorhebt wanneer leerlingen op hun, in de les toegestane, tablet of smartphone apps bezoeken die niet school gerelateerd zijn.

De sociale mediaplatformen die aan bod komen zijn:

Waarom deze twee platformen en niet bijvoorbeeld Facebook en Twitter? Waar met name Snapchat enorm groeit, verliezen Facebook en Twitter rap terrein onder jonge mensen. Instagram is nog steeds erg populair. Op 14 april komt het eerste artikel online. Download dus alvast Snapchat op je smartphone en snap erop los!

Keer iedere donderdag terug naar dit bericht of meld je aan voor dit artikel. Je krijgt dan maximaal twee keer mail.

[wysija_form id=”4″]

Heb jij suggesties voor het gebruik van bovengenoemde of andere apps? Laat een reactie achter of stuur een mail naar info@nieuwkrijt.nl!

Op de hoogte blijven van niet alleen de sociale media serie, maar ook andere artikelen? Ontvang iedere week een overzicht van Nieuw krijt in je mail!

[wysija_form id=”3″]

 

 

 

Dennis de Vink

Gedreven docent Engels en mentor. Dennis schrijft met veel passie een eigen methode voor zijn vak en is erg enthousiast over formatief evalueren en handelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu