Welkom op NieuwKrijt.nl

NieuwKrijt.nl is gestart om onderwijzers, ontwikkelaars, leidinggevenden en andere mensen in onderwijsland te inspireren. Door over onder andere nieuwe apps, toepassingen, programma’s, werkvormen en eigen ervaringen te schrijven, hoop ik collega’s die daar behoefte aan hebben verder te helpen. Sinds mei 2016 bied ik ook andere bloggers die structureel of incidenteel aan NieuwKrijt bij willen dragen de mogelijkheid mee te schrijven als Community Blogger. Interesse? Lees hier meer!

Afgelopen Jaren

Ik sta sinds 2012 voor de klas en geef met veel plezier Engels. Ook geniet ik van het mentoraat. Afgelopen jaren was ik mentor van 3 atheneum+ op de GSG Leo Vroman te Gouda en dit jaar ben ik dat van 2 havo op het Amadeus Lyceum te Vleuten. In 2010 startte ik mijn lerarenopleiding aan de Hogeschool van Utrecht en dit schooljaar start ik met de master Leraar Engels Eerstegraads aan dezelfde hogeschool.

Ik heb op al mijn (leer)werkplekken ervaring opgedaan met het vernieuwen binnen niveaus, variërend van natuurlijk leren op het praktijkonderwijs tot en met tweetalig gymnasium. Mijn eerdere werkplekken werden veelal gekenmerkt door klassikaal frontaal onderwijs. Tegenwoordig richt ik mij meer op werken in domeinen waarbij leerlingen minder consumeren en actiever aan de slag zijn. Dit onderwijs wordt gekenmerkt door een grote leerlingszelfstandigheid. Voor de docent (expert) is dan ook een grotere coachende rol weggelegd.

Op de scholen waar ik eerder lesgaf was ik altijd al veel met onderwijsontwikkeling bezig. De afgelopen drie jaar experimenteerde ik met name veel. Ik werkte toen op de GSG Leo Vroman die net begonnen was met domeinonderwijs. Ik ga nu weer als nooit te voren met spannende, uitdagende en hopelijk leerrendementsverhogende werkvormen, programma’s en methodes aan de slag. Ik krijg energie van de feedback van leerlingen die ik tijdens mijn evaluaties terugkrijg en ik ben vastbesloten het onderwijs en de mensen die in het onderwijs werken, een impuls te geven.

Lesmateriaal & Workshops

Momenteel werk ik aan Taaldorpen in de vorm van moordspellen, Escape Rooms, mijn eigen methode en allerlei leuke spellen om de leerlingen op een actieve manier de taal te laten leren (spreken!). Interesse? Neem contact met me op! Dit kan via dennisdevink@nieuwkrijt.nl.

Ook geef ik vaak workshops aan collega’s omtrent digitale werkvormen. Ik ben beschikbaar voor workshops op studiedagen.

Route 66

Over Mij

Dennis de Vink

Mijn naam is Dennis de Vink. Ik startte in 2016 de website NieuwKrijt.nl. Waarom? Ik vind het allereerst heel erg leuk om nieuwe dingen te leren en die nieuwe dingen te delen met andere mensen. Over innovatie in educatie schrijven is één van de dingen die ik daarom graag doe. Ik hoop hiermee bij te dragen aan een positieve groei in onderwijsland. Ik vind dit niet alleen leuk maar ook erg belangrijk omdat ik meermaals de sprankel in de ogen van leerlingen heb mogen zien. Het is prachtig om ze iets te kunnen bieden dat een verschil voor hen kan maken.

Mijn Methode

Let's Grow Banner

Ik werk aan mijn eigen methode voor het vak Engels. De werkwijze is echter ook zeer goed toepasbaar op andere moderne vreemde talen zoals Duits, Frans en Spaans. Momenteel werk ik zelfstandig aan de methode. Dit doe ik naast mijn baan met mijn bedrijf NieuwKrijt. Loes van Gemert en ik wonnen in 2017 een prijs tijdens de Onderwijs Van Morgen Designaton van Malmberg voor een pitch en een stuk uitwerking van de methode. Wil je meer weten over de methode? Klik hier!

Onderwijs Van Morgen The Game Award

The Award

Winnaar van OVM The Game Malmberg!

Begin 2017 deden Loes van Gemert en ik mee aan de designaton van Malmberg: OVM The Game. We wonnen! Het idee, de methode die ik bedacht en schrijf, was het onderwerp van onze pitch en gedeeltelijke uitwerking van de methode. Meer lezen over OVM The Game en de methode? Klik hier! 

Contact Opnemen?

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht