Dit is de tweede blog uit een serie blogs over de Kennisnet Onderzoeksconferentie 2016 met als thema ICT werkt.

Kennisnet organiseerde op 15 juni 2016 een zeer leerzame onderzoeksconferentie in het Flint theater te Amersfoort. Kon je er niet bijzijn of wil je alles teruglezen? Dan kan dat in deze blogreeks of in de liveblog die ik tijdens de onderzoeksconferentie bijhield.

Wat is De Kennisrotonde?

Alfons ten Brummelhuis presenteerde De Kennisrotonde. De kennisrotonde is een online platform waarop docenten en scholen hun kennisvragen kunnen stellen.

De kennismakelaars, zoals zij zichzelf noemen, zoeken vervolgens in hun database naar antwoorden op de gestelde vragen. Hun database bestaat uit internationale databanken en contacten met experts. Hierin bevinden zich allerlei onderzoeksgegevens. Benadrukt werd dan ook dat het echt gaat om kennisvragen en niet om informatievragen.

Wanneer informatie niet beschikbaar is kan De Kennisrotonde een onderzoek starten mits er nog geen onderzoek loopt. De bevindingen van dit onderzoek worden vervolgens teruggekoppeld. Ook wanneer u kennis binnen een bepaalde termijn nodig heeft kunt u dit overleggen met De Kennisrotonde. Zij informeren dan ook wanneer u antwoorden op uw vragen mag verwachten. 

Met de antwoorden kunnen onderwijsprofessionals uit heel Nederland profiteren van wetenschappelijk onderzoek om hun onderwijs te verbeteren.

Welke vragen werden al beantwoord?

Onderstaande links komen rechtstreeks van de website van De Kennisrotonde.

Primair onderwijs

 Voortgezet onderwijs

Middelbaar beroepsonderwijs

Sectoroverstijgend

Dennis de Vink

Gedreven docent Engels en mentor. Dennis schrijft met veel passie een eigen methode voor zijn vak en is erg enthousiast over formatief evalueren en handelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu